Welke modules kan ik volgen?

Scouting Academy heeft verschillende modules ontwikkeld om jou te helpen bij jouw ontwikkeling. De modules zijn gebaseerd op de zogenaamde kwalificatiekaart. Op deze kaart kan je zien welke kennis en vaardigheden (competenties) je nodig hebt om gekwalificeerd leiding te worden. Ook staat erop welke kwalificaties jij al hebt behaald. Samen met de praktijkbegeleider van jouw Scoutinggroep bekijk je welke vaardigheden je al beheerst en aan welke competenties je nog moet werken.

Modules op maat
Je hoeft niet alle modules te volgen om gekwalificeerd leiding te worden. Je kan ook alleen de modules volgen waarvan jij denkt dat je er wat aan hebt en wat van leert. Competenties kan je ook verwerven door zelf aan de slag te gaan met die competenties. Dat kan door boeken te lezen, in de praktijk aan de slag te gaan en websites te bezoeken. Het voordeel van het volgen van een module is dat je daar precies te horen krijgt wat je moet weten. En het volgen van een module doe je nooit alleen. Het is gezellig én je leert nog wat van anderen. Onze regio verzorgt op dit moment landelijk erkende modules en extra modules.

Landelijke erkende modules
Bij de landelijk erkende modules verwerf je niet alleen competenties die je kan gebruiken binnen Scouting. Je kan deze competenties ook gebruiken bij bepaalde studies en voor je werk. Met dit systeem kun je dus buiten Scouting aantoonbaar maken wat je bínnen Scouting hebt geleerd!

Je vraagt je nu natuurlijk af waarom je wat je leert niet direct kunt gebruiken buiten Scouting? Buiten Scouting is het vaak moeilijk uit te leggen wat je als leiding kan op het gebied van leidinggeven, regelen, improviseren, stressbestendig zijn, omgaan met kritiek en het creëren van een échte Scoutingsfeer op zomerkamp. Binnen Scouting spreken we een soort Scoutingtaal, die de buitenwereld niet begrijpt. Bij het volgen van modules zet je deze Scoutingtaal om in een taal die ook buiten Scouting te begrijpen is.

Extra modules
Er zijn ook tal van extra modules die wij geven in onze regio. De competenties die je hier leert kan je niet direct gebruiken op je studie en op je werk, maar zijn wel belangrijk en handig om te kennen. Denk hierbij dan aan bijvoorbeeld een kamptraining of EHBO-cursus. Je ontvangt na het volgen van zo’n module niet direct een diploma, maar je steekt er een hoop van op en zijn vaak nog leuk om te doen ook!

Meer over…
Kijk op de website van Scouting Nederland voor meer informatie over kwalificeren en modules.

Scouting Academy
Scouting Academy op Facebook