Wat is Scouting Academy?

copy-logo_drijvend_s.gif

Er zijn bij Scouting veel functies die vervuld worden door vrijwilligers. Denk hierbij aan leiding, maar ook aan bestuur en landelijke functies. De taken die bij die functies horen proberen we zo deskundig en professioneel mogelijk in te vullen. Persoonlijke ontwikkeling van die vaardigheden van Scoutingleden is daarom erg belangrijk bij Scouting. Om iedereen te helpen bij deze ontwikkeling is er de Scouting Academy.

Ontwikkelen doe je voor jezelf
Het doel van Scouting Academy is niet alleen het ontwikkelen van vaardigheden. Scouting Academy zorgt er ook voor dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel ‘competenties’ genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van gekwalificeerde leiding. Dat komt de kwaliteit van het Scoutingspel ten goede en je hebt er zelf ook nog iets aan!

Modules
Om vaardigheden te ontwikkelen en om te zetten naar competenties die ook buiten Scouting bruikbaar zijn geeft Scouting Academy diverse modules. Wil je weten welke modules Scouting Academy Regio ’t Gooi aanbiedt? Kijk dan in het menu bij ‘Welke modules kan ik volgen?‘.

Kwalificatie
Als je beschikt over alle vaardigheden (competenties) die horen bij een bepaalde functie, dan word je gekwalificeerd. Op dat moment beschik je over alle competenties die je nodig hebt om jouw taak te vervullen. Goed voor jou én goed voor de groep!

Ingewikkeld? Zeker niet!
Het klinkt misschien ingewikkeld wat je net gelezen hebt, maar het valt allemaal reuze mee. Meld je aan voor een training en ga met jouw praktijkbegeleider aan de slag. Dan wordt het vanzelf allemaal duidelijk.

Meer over…
Wil je meer informatie over Scouting Academy? Kijk dan eens op de website van Scouting Nederland om meer te lezen over Scouting Academy, competenties, kwalificeren en modules.

Contact
Wil je in contact komen met het trainingsteam of met één van onze trainers of praktijkcoaches? Kijk dan voor de contactgegevens op de contactpagina.

Scouting Academy
Scouting Academy op Facebook