Module 9: Presenteren en speluitleg

Hoe krijg ik mijn kinderen stil tijdens het uitleggen van een spel? En waarom ben ik zenuwachtig voordat ik mijn verhaal moet vertellen aan een groep? Hoe krijg ik mijn spel of verhaal duidelijk uitgelegd aan de kinderen en aan andere leiding?

Uit recent onderzoek is gebleken dat de meeste mensen het moeilijk vinden om voor een grote groep een verhaal te vertellen. Dit zijn aspecten waar we in deze module aan gaan werken. De training gaat in op de technische kant van het uitleggen van een spel, maar ook op het leiden van een spel. Waar let je op, hoe reageert de groep en komt een uitleg wel gestructureerd over?

Daarnaast leren we de verschillende spelvormen en hoe dit van begin tot eind voor te bereiden en af te ronden.

In deze module behandelen we de volgende competenties:

  • Het kunnen presenteren, begeleiden en afronden van activiteiten
  • Verhaal vertellen (storytelling)
  • Instructie
Scouting Academy
Scouting Academy op Facebook