Bestuursontwikkeling

Met Bestuursontwikkeling kunnen groepsbesturen hun bestuurskracht versterken, samen met andere besturen in de eigen regio. De kwaliteit van het bestuur is immers een belangrijke succesfactor in groep en heeft om die reden dan ook een eigen ontwikkeltraject. Met Bestuursontwikkeling ontwikkelt jouw bestuur zich tot een STER(k)-bestuur, en wordt het onderling contact tussen groepen vebetert.

Het traject bestaat uit vier dagdelen (verspreid over een half jaar) waarin je met een paar andere besturen in de regio gezamenlijk over je specifieke rol, taken en verantwoordelijkheden nadenkt, aan de hand van praktische en relevante thema’s. Het uitwisselen van voorbeelden en ervaringen zorgt voor veel inspiratie voor je eigen groep. De besturen kiezen steeds eigen actiepunten om zich te ontwikkelen.

Dit traject is zowel nuttig voor nieuwe groepsbesturen, als voor bestaande besturen die willen stilstaan bij hun eigen functioneren en naar de toekomst willen kijken. Leden van het verenigings- en stichtingsbestuur kunnen beide meedoen.
Twee bestuurscoaches uit de regio organiseren het traject, waarbij ze gebruik maken van een uitgebreid programma en landelijk ontwikkelde tools.

Voor meer informatie zie de website Scouting Bestuursontwikkeling

Heb je interesse of vragen? Mail naar: bestuursontwikkeling@regiogooi.nl